Tuesday, January 10, 2012

O'Neill's van Puerto Rico by M.O'Neill

O'Neills van Puerto Rico


Er waren velen O'Neills in Caraïbisch vooral Tellingen van Tyron van de MACFeardorcha Ó lijn Néill van Aodh Mór. Trek Patrick O'Neill was aan geboren in Spaans Nederland (moderne dag België) binnen 1622 en gezien de hoffelijkheidstitel van Telling van Tyrone in deferentie aan de titel van zijn vader die op de dood van werd genomen Hugh O'Neill in Rome 1616. Patrick O'Neill en zijn neef Eoghan Rua Ó Néill, anglicized zoals De Kuiten O'Neill van Owen (c. 1590-1649) "Rode Owen", was een de zeventiende eeuwmilitair en één van beroemdst van de familie O'Neill van Ulster O'Neill was de zoon van Kunst O'Neill, een jongere broer van Hugh O'Neill, 2de Graaf van Tyrone. Als jonge mens, linkerIerland in Vlucht van de Graaven om aan de Engelse verovering van zijn inwoner te ontsnappen Ulster. Hij groeide in Spaans Nederland en bracht 40 jaar door die in het Ierse regiment van het Spaanse leger dienen. Hij zag het grootste deel van zijn gevecht in De Oorlog van tachtig Jaar tegen Nederlandse Republiek in Vlaanderen, in het bijzonder bij de belegering van Arras, waar hij het Spaanse garnizoen beval. O'Neill was, als velen Gaëlisch Ierse ambtenaren in de Spaanse dienst, zeer vijandig aan de Engelse Protestantse aanwezigheid in Ierland. Beide neven keerden aan Ierland terug tijdens Ierse Opstand van 1641 om in te vechten Ierse Verbonden Oorlogen. Kuit O'Neill werd van Owen vergiftigd door Cromwell verdedigers en binnen gestorven 1649. Patrick O'Neill verliet Ierland en nam loyaliteit en wapens voor Koning van Frankrijk en verplaatst zijn familie naar het Eiland van Martinique daar leefden zij 200 jaar. In Ierse Opstand 1641 bleef de Heer Henry O'Neill loyaal aan de Engelse kroon terwijl zijn zonen en broers een prominente rol in Ierse Opstand speelden 1641, resulterend in de inbeslagneming zijn land omhoog onder een aantal kolonisten Cromwellian werd verdeeld; de belangrijkste begunstigde was de Bal van Thomas waarvan diverse toelagen meer dan 6.000 acres bedroegen.

De heer Henry O'Neill was banished aan Connaught , Ierland. Waar hij een landgoed in Co. werd toegekend. Mayo, Ierland. Zijn zoon Henry O'Neill (Enrique O'Neill) binnen 1755 de 99 jaar huur op zijn land in Meelick, Carrowrory en Carrowconnell verliep. Henry (Enrique) O'Neill en zijn vrouw Hanna O'Kelly , de dochter van adviseur John O'Kelly van Keenagh, Co. Roscommon verplaatste zijn familie ongeveer naar Spanje 1758. In het resultaat van James Knox van Moyne van Killala, Co. Mayo trof maatregelen tegen O' Neill om zijn land in beslag te nemen. Tijdens Cromwell en de Engelsen Protestants gewerkt om oorlog met het beleid van uitroeiing van de Ieren te geven. De onmenselijke methodes om het Iers te verkopen hebben slaven aan aanplantingseigenaars in Leeward Eilanden Monseratte vooral en andere Brits geregeerde Eilanden. De Leeward Eilanden liggen het oosten van Puerto Rico dit de perfecte kans voor de veteranen van de Ierse oorlogen en Spaanse Regimenten bood die in het Spaans hadden gevochten Nederland aan nauwkeurige wraak. Soms verenigd met het Frans verzamelt zich aangevallen de Britse kolonies meestal resulterend in uitroeiing van Engelse aanplantingseigenaars en de inheemse inwoners in deze Eilanden.

De geschiedenis toont aan dat de gehade vorige kennis van O' Neill van de Eilanden met de namen van Rocco, Eammon, Constatino of Conn de naam die misschien verwijst naar Conn O'Neill, 1st Graaf van Tyrone, Eoghan, Waren Edmundo & de Kieuw deze mensen die eerst in Ultonia en regimenten Hibernia voor Kroon van Spanje dat soms met wordt verenigd Frans om de Engelsen van deze Eilanden te elimineren.




Het meeste O'Neill van de families van Puerto Rico heeft voor vele generaties in districs van Hato Nuevo verbleven, Mamey en Sonadora van de stad van Guaynabo die op de Noordelijke kust van het Eiland Puerto Rico wordt gevestigd. Andere families O'Neill hebben ook in de stad van Rio Piedras en de stad van Caguas geregeld. Veel andere families O'Neill die van immigreerden Barbados geregeld op het Eiland Viques. O'Neill heeft opbrengst een paar burgemeesters in hun geëerbiedigdee steden.


 De nakomelingen van Don Enrique O'Neill van Fews

In 1755 de 99 jaar huur op zijn land binnen Meelick, Verliepen Carrowrory en Carrowconnell. Henry (Enrique) O'Neill en zijn vrouw Hanna O'Kelly, de dochter van adviseur John O'Kelly van Keenagh, Co. Roscommon verplaatste zijn familie aan Spanje ongeveer 1758. Zij werden de ouders van Don Arturo O'Neill DE Tyrone geboren in 1736 Dublin, Ierland. Laatstgenoemde gekend door de titel van 1st Marques Del Norte en Gouverneur van Yucatan in 10.03.1792. De opvolger van Don Jose Sabido de Vargas. Genoemd Gouverneur van West- Florida en genoemd in De opperste Raad van Oorlog van Spanje dat (Governor Miguel DE Uztaraiz vervangt). Zijn broer Luitenant. Kolonel. Niall "Nicolas" O'Neill O'Kelly was b. 1734 stierven bij Saragossa,Spanje. Trek aan Tulio O'Neill O'Kelly huwde Catherine O'Keffe y Whalen en werd de ouders van Arturo O'Neill O'Keffe en Tulio O'Neill O'Keffe geboren in St. Croix binnen 1784 werd a Algemeen en gewonnen veel onderscheid tijdens Peninsulaire Oorlog. Hij huwde Manuela DE Castilla de dochter van Spaanse Nobel. Zij werden ouders van Don Juan Antonio Luis O'Neill geboren in 1812 wie Dona Luisa DE huwde Salamanca. Laatstgenoemde hij erfte zijn moederstitels in 1847. La Granja, Marques DE Caltojar van Marques DE, Telling van Benajiar en Marques DE Valdeosera (d.1877). Van toen op zijn zij genoemd geworden O'Neill van Fews van Sevilla. Trek Arturo O'Neill O'Keffe was aan geboren 1783 in St. Croix. Werd Lieut. Kolonel in 17.08.1828 binnen Bayamon , Puerto Rico. A Ridder van Koninklijke Orde van Koning Carlos derde van Spanje en tweede Marques del Norte. Hij stierf in 7 Sept., 1832 en wordt begraven in Rooms-katholiek Kerk van Frederiksted , Heilige Croix (Santa Cruz). Hij werd gehuwd aan Joanna Chabert Heyliger op 19 April, 1802 in St. Croix. De recente bevindingen tonen aan dat andere O'Neill geregeld in Puerto Rico in 1770s of vroege 1700s in volgorde van deed Spaans Koninklijke Hof. Het vroegste verslag toont aan dat van een mens genoemd Patricio O'Neill in Puerto Rico in 1770s aankwam.




  

No comments:

Post a Comment